Til tops med T-shirt-design

by komtiltops

At designe sit eget tøj er ikke just nogen synderligt innovativ eller ny ide, men trenden med at designe sine egne t-shirts er alligevel større end nogensinde før. Det hænger højest sandsynlig sammen med at det endelig er blevet muligt – altså til at betale økonomisk – at købe selv små oplag af tøj med sine egne tryk, hvorfor det egentlig ikke kræver andet end et tegneprogram og en masse kreativ energi at føre sine designerdrømme ud i livet. I denne guide giver vi en detaljeret guide til at få varig succes med design af t-shirts, og selvfølgelig en masse inspiration til at lave fede designs hver gang.

  1. Det første du skal gøre er at brainstorme en masse designs. Sæt dig ned, sluk for mobilen og kom frem til, hvilken kreativ linje, du allerhelst vil følge. Dine designs bliver hurtigt bedre hvis du øver dig på den samme tegnestil og rutine, så vælg en fast linje fra starten. Kig eventuelt på tøjbutikker med t-shirts for at få et overblik over, hvad der rykker på den front lige nu.
  2. Efter du har fundet ud af hvad du vil tegne, skal du gå i gang med selve tegneprocessen. Det anbefales kraftigt at udvikle sine designs i et tegneprogram som baserer sig på vectorer – så opløsning er ligegyldig – og her er et program som Adobe Illustrator mere end oplagt. Alternativt kan Photoshop også sagtens benyttes, men her skal du huske at have en meget høj DPI og en super høj opløsning fra starten.
  3. Når du har færdigdesignet dine motiver, er det på tide at finde en trykker som kan trykke på t-shirts til en fair pris. Vi har erfaring med en lang række danske udbydere, men vil egentlig hellere lade sig finde den rette selv. Et godt tip er dog at vælge en lokal trykker, så du kan opbygge et godt forhold til vedkommende, hvis det nu skulle blive interessant at skalere produktionen op i fremtiden.
Reklamer